Kombinin bulunduğu ortamda yanık kokusu alıyorsanız ve kombiden geldiğini düşünüyorsanız ilk olarak kombinin bağlı olduğu sigortayı kapatmalı ya da fişini prizden çekmelisiniz. Ardından gaz vanasını da kapatarak herhangi bir gaz kaçağında alevlenmeyi ortadan kaldırın.
Kombi elektrik, su ve doğal gaz ile çalışan bir cihaz olduğu için güvenilir bir ortamın sağlanması gerekir. Bu üç faktör birbiri ile temas etmesi sonucunda can ve mal kaybına neden olabilir.
Bazen kombilerin altına ve üzerine yanıcı maddelerin konması ve sıcaklık ile tutuşması durumunda ortama yanık kokusu verebilir. Ayrıca bakımsız kalan kombilerde su kaçakları olması sonucunda bazı elektronik parçalar kısa devre yaparak yanık kokusu çıkabilir.
Kurulum aşamasında yapılan hatalar; akıma dayanıklı olmayan kablolar, sigorta kutusunun su tesisat borularının altına koyulması, vs) yanık kokusuna neden olabilir.
Kombiden Neden Yanık Kokusu Gelir?
- Kombi içerisinde tüy, kir, toz gibi maddelerin birikerek kombinin alev gözeneğinden çıkan ateşle birlikte tutuşması ve diğer parçaların ve plastik kabloların yanması sonucu kombi kullanıcısına yanık kokusunu verir.
- Fan motoru, gaz valfi, elektronik kart ve pompa gibi 220 v ile çalışan cihazlara aşırı yük gelmesi, yüksek voltaj girmesi ya da su kaçması sonucu bu parçalarda yanmalar meydana gelir. Bunun neticesinde kombi kullanıcısının yanık kokusu alması normaldir.
Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak için kombilere yıllık olarak periyodik şekilde atölye bakımı yapılması gerekmektedir.
Emniyet parçalarının değiştirilerek kombiyi uzun yıllar emniyetli bir şekilde kullanılması sağlanmalıdır. Bakım yapılan kombide su sızdırma olayları en aza indirilerek yangın ihtimalini de düşürür.
Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *