Kombi

Kombi Menfezi Ne İşe Yarar?

Menfez nedir?, dış ve iç havanın birbiri ile sirkülasyonunu sağlamak amacıyla ince ya da kalın kanallara sahip yuvarlak, dikdörtgen ya da kare şekillerde üretilen parçadır. Kısacası içerideki kirli havayı dışarı atmayı sağlayan filtre sistemidir.

Menfez Ne İşe Yarar?

İç ortam havasının belirli bir oranda dış hava ortamı ile karışmasını sağlar. Can sağlığı açısından önemli bir üründür. İç ortam havasında bulunan ve can sağlığını olumsuz etkileyebilecek gazların konsantrasyonunun azaltılmasında baş rol oynamaktadır.

Mutfak içerisindeki yemek kokusunu, buharı ve ısıyı dışarı atmaktadır. Doğal gazlı ürünlerin kullanıldığı ortamdaki çiğ gazı ya da gaz kaçaklarını bu menfez ile dışarı atılması sağlanır.

Menfez’in Özellikleri Nelerdir?

  • İnce ve kalın kanal seçenekleri ile belirli bir oranda hava sirkülasyonu sağlar.
  • Ayarlanabilir seçenekler ile hava akış miktarında değişiklik sağlanabilir.
  • İnce kanalları sayesinde içeriye böceklerin girişi engellenir.
  • İstenilmeyen kokuları ve gaz kaçaklarından dolayı ortama yayılmış olan gaz kokusunu ortamdan dışarı atılmasını sağlar.

Menfez Kullanılması Neden Önemlidir?

Hepimizin evinde şofben, yemek ocakları ve kombi bulunmaktadır. Bu ürünler doğal gaz ile çalıştığı için güvenlik olarak ortamda bazı önlemler alınmaktadır. Bu önlemler arasında menfez de bulunmaktadır.

Artık her ilin doğal gaz dağıtım firması bu tarz parçaların kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. Herhangi bir gaz kaçağı durumunda ortamda gazın birikmesi ve patlamaların engellenebilmesi için menfezin kullanılması gerekmektedir.

Menfez kullanımın dışında her evde mutlaka gaz kaçak alarmı da bulunması gerekir.

Ayrıca kombinizi belgesiz teknik servislere emanet etmeyiniz. Bazı kişiler kombideki güvenlik parçalarını iptal ederek can ve mal sağlığını düşünmeden hareket etmektedirler.

Soğuk geliyor diye menfezleri kapatmak ölümcül olabilir. Menfezlerin kapatılması sonucu karbonmonoksit zehirlenmeleri yaşanabilmektedir.

Evinizdeki menfezin açık konumda olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer menfeziniz kapalı ise açık konumuna getiriniz. Menfezin bulunduğu bölgeye kesinlikle poşet geçirmeyiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu